Bon estiu a tothom sense discriminació. Bon estiu als socialistes, tant als que s’uneixen amb independentistes catalans d’esquerres com els nazionalistes. Bon estiu a la dreta que últimament fa trempar tants ciutadans i que auguro que farà cremar tantes ciutats. Bon estiu també a l’esquerra independentista que ha perdut tants votants com els que ha guanyat l’ultra-dreta (casualitat?). Bon estiu DE MERDA a tots vosaltres!

N’estic fins els collons de tanta elecció! Perdò, fins als ovaris, que no voldria que s’ofengués algú del col·lectiu innombrable. Deixeu de molestar a la gent del carrer, que l’únic que ens fa gràcia és veure-us patir quan no assoliu les vostres expectatives! Ah, i deixeu de referir-vos a les eleccions com a processos democràtics siusplau, que feu pena!

Parlant de penes. Sabeu quin resultat ha obtingut l’Edi a les eleccions de Begur, no? No ho sabeu? L’ALCALDABLE! Jajajajajajaja Es presenta d’alcalde i una mica més i el carden fora del seu poble. Jajaja Exacte! Va perdre les eleccions. Sort que hi ha gent benevolent en aquesta vida que acull a les persones necessitades Efectivament, estic parlant dels mosquits! Edi, Sisu, Miqui i Berta, us dono les gràcies per seguir donant-me material per analitzar-lo des de la crítica.

I és que en aquest nou llançament d’un butlletí, els mosquits informen sobre la realització d’un podcast. Em pregunto què en pensen els professionals de la comunicació sobre la intrusió laboral d’aquests palanganes que es creuen amb el poder de fer-ho absolutament tot. Però m’he quedat moooolt tranquil·la després de veure el seu potencial. Ni més ni menys que l’Edi i en Sisu, amb el suport d’en Miqui per allà (la seva presència aconseguia que hi hagués més persones al públic que a sobre l’escenari), fent el pena. No m’estranya que marxessin d’una pizzeria d’allà fent un simpa. Déu n’hi do! Visca l’Economia Social!!

Millor els va quedar la participació en la cloenda de les cooperatives escolars, on van fer un paripé com a cooperativa referent davant de no-sé-quants centenars d’estudiants de secundària. Suposo que el fet de compartir edat madurativa amb el públic va ajudar a que l’acte anés rodat. I que l’Edi es deixés els seus primers 2 anys de sous per contribuir a les paradetes de les cooperatives escolars també va ajudar a rebre un feedback positiu.

I atenció que ja s’ha obert la convocatòria per la segona edició de La Mosquitera!! Aquell projecte en el que artistes que han de fer una exposició cooperada no la fan però fan art cooperat en una inauguració. Quins collons! Si no fos pels regals que els artistes van fer al grup motor, no s’hauria engegat la segona edició. Tampoc es tiraria endavant si no fos pel suport de les mares dels mosquits, que estan a tope amb els likes de l’instagram de La Mosquitera. No us fa vergonya mosquits? Sembleu un grup de música de nens de 3r d’ESO que toquen a la festa major del seu poble com a convidats locals i amb l’assistència única de les seves mames es veuen tocant a Luz de Gas.

Últimament les reunions de la cooperativa s’estan fent al pis de l’Edi. Ell és molt atent i sempre, una estona abans que arribin els seus companys, encén una espelma aromàtica. Ell té molt clar que l’olfacte penetra directament a l’emocionalitat, però els companys es queixen de la pudor i van directes al balcó a fer-se el primer piti de la reunió. En paral·lel a aquest ritu inicial, un bon dia la Berta decideix banyar el portàtil nou d’en Miqui amb aigua. Com que són cooperativistes el problema no és la possible pèrdua material sinó el malbaratament d’aigua en plena sequera. No. És broma. Hauríeu d’haver vist la cara d’en Miqui. En Miqui no li guarda rencor a la Berta. No pot perquè tenen una relació obertancada.

Tot això deixarà de ser preocupant aviat, perquè en Miqui i en Sisu han marxat a Campllong a viure la vida de pagès octogenari en una masia compartida en la que els mosquits hi tenen l’entrada lliure. Quanta ironia! Poseu mosquiteres fills meus! O tanqueu amb clau, depenent de quins mosquits siguin els que no voleu que entrin. La meva àvia em deia sempre: no metas nunca la polla en la olla, o algo així. És un avís. Aneu amb compte!

Ep! Que Efecte Mosquit té una entitat “amiga”! Es tracta d’una entitat amb la qual han signat un conveni de col·laboració. És una associació totalment desconeguda per tots ells i amb la que mai hi han tingut vincle. Es tracta d’ASEM ASsociació d’Efecte Mosquit. Jajajajajajaja no us fa gràcia? A mi molta. No, ara en serio. Es tracta d’una associació que existeix de fa anys, fundada per l’Edi i en Sisu. El seu nom real és ASEM ASsociació d’Estudiants de Mestres. Però és molt graciós com sembla que tot estigués predestinat de fa anys. 

Tants entramats per acabar rebent la difícil notícia que InventCat potser no pot contractar els seus serveis per la següent edició. L’Edi i en Sisu ploraven per les cantonades del Parc Científic i Tecnològic recordant els bons moments viscuts amb l’Edu, en Jordi i tots els mestres participants, fins que una trucada trencava la música celestial d’un llaüt que acompanyava aquell moment tan tendre. Era l’Ajuntament de Girona preguntant si estaven molt enfeinats aquest estiu. Continuarà…

Per cert, bon estiu també als mosquits, que quasi me n’oblido de vosaltres! És una molt bona època per odiar-vos a tots (valoreu vosaltres, lectors, si parlo dels animals o dels cooperativistes). Amb aquest butlletí d’estiu que acabeu de publicar quasi doneu pas a la tardor. Valga’m Déu! No sou capaços ni de publicar 4 butlletins anuals a temps. Sembleu en Miqui fitxant la seva jornada. Espavila Miqui! Que passarà una inspecció i si fa cas al teu fitxatge acusarà a Idària d’estar-te maltractant laboralment! Bé. Potser no cal que canviïs res. Si vols t’ajudo a preparar el judici.

Per fi s’han acabat les eleccions i ja tenim un nou govern a tots els pobles i ciutats de Comarques Gironines. Alcaldes, ben d’hora rebreu una trucadeta d’un mosquit fent bzzz amb ganes de menjar-vos-la.