El Projecte Mosquitera pretén donar eines, recursos, espais i accés a un capital social positiu per l’avenç de les artistes plàstiques emergents de les comarques gironines amb projectes artístics transgressors i transformadors.

El projecte s’inicia amb la Fira La Mosquitera, un esdeveniment artístic i cultural obert al públic gironí de totes les edats, encara que amb especial atenció a la joventut, per exposar, presentar i compartir art i gaudir d’una jornada festiva i alhora de conscienciació sobre la influència artística i el compromís d’artistes en la nostra societat. Es desenvoluparà el dissabte 10 de setembre, d’11:00h a 19:00h, a la Plaça Miquel de Palol de Girona.

Aquesta fira és iniciativa d’en Miquel Pujol, que realitza el Treball de Final de Grau basat en l’organització d’esdeveniments en el grau d’Administració i Direcció d’Empreses, qui s’ha vinculat amb Efecte Mosquit i altres agents de la cultura i societat gironines per engegar-la i acabar-la convertint en el Projecte Mosquitera.

Amb el Projecte Mosquitera volem contribuir a la cultura de les comarques gironines amb l’objectiu de visibilitzar el talent emergent que tenim al nostre territori en les disciplines de les arts plàstiques. Les artistes interessades en participar d’aquest projecte, condició indispensable per poder exposar i participar de la fira, han de llegir aquestes bases aprovades pel grup motor, on es valoren diferents criteris i s’sestipula el marc estratègic del projecte i de la fira, així com s’hi regula la presentació de candidatures per formar part del projecte.

El Projecte Mosquitera s’organitza amb la col·laboració d’entitats locals de diferents àmbits com són l’artístic, l’emprenedor, el territorial i el de l’Economia Social i Solidària. Així doncs, el projecte, amb la fira La Mosquitera com a punt de sortida, s’esdevé un espai on la relació entre tots els agents implicats pugui generar comunitat. De manera conjunta entre l’Equip Motor del Projecte i les entitats col·laboradores s’ha acabat creant un Pla d’Acompanyament a les artistes, en el que s’hi especifiquen les accions del Projecte Mosquitera.

Amb la fira La Mosquitera, tenim com a propòsit convertir-nos en un referent pel que fa a l’organització d’una fira sostenible i congruent amb els valors socials, així doncs tindrem en compte aspectes com l’accessibilitat, la seguretat, l’arrelament al territori, la petjada mediambiental i la reducció d’excés energètic. Tenim la intenció de desenvolupar aquest projecte anualment per tal de consolidar-lo a mitjà termini.

Per qualsevol aclariment, per saber-ne més o per contactar amb el grup motor: lamosquitera@efectemosquit.cat