El Projecte Mosquitera pretén donar eines, recursos, espais i accés a un capital social positiu per l’avenç de les artistes plàstiques emergents de les comarques gironines amb projectes artístics transgressors i transformadors.

Aquest any s’inicia la segona edició d’aquest projecte, que comença amb la Fira La Mosquitera, un esdeveniment artístic i cultural obert al públic gironí de totes les edats, encara que amb especial atenció a la joventut, per exposar, presentar i compartir art i gaudir d’una jornada festiva i alhora de conscienciació sobre la influència artística i el compromís d’artistes en la nostra societat. Es desenvoluparà el dissabte 16 de setembre, d’11:00h a 19:00h, a la Plaça Miquel de Palol de Girona.

Aquest projecte és una iniciativa de la Plataforma Pupa d’Efecte Mosquit i està ideat, organitzat, coordinat i executat per les sòcies treballadores de la cooperativa, que juntes formem el Grup Motor del Projecte Mosquitera, amb el que vetllem per contribuir a la cultura de les comarques gironines amb l’objectiu de visibilitzar el talent emergent que tenim al nostre territori en les disciplines de les arts plàstiques. Les artistes interessades en participar d’aquest projecte, condició indispensable per poder exposar i participar de la fira, han de llegir aquestes bases, on es valoren diferents criteris i s’sestipula el marc estratègic del projecte i de la fira, així com s’hi regula la presentació de candidatures per formar part del projecte.

El Projecte Mosquitera s’organitza amb la col·laboració d’entitats de diferents àmbits que aporten viabilitat i competència al Projecte a través de relacions diverses. D’aquesta manera el Projecte s’esdevé un espai on la relació entre tots els agents implicats genera comunitat. El Grup Motor hem elaborat el següent Pla d’Acompanyament tant per visibilitzar les entitats col·laboradores com per comunicar tots els recursos dels que les artistes del Projecte poden beneficiar-se.

Amb la fira La Mosquitera, tenim com a propòsit convertir-nos en un referent pel que fa a l’organització d’una fira sostenible i congruent amb els valors socials, així doncs tindrem en compte aspectes com l’accessibilitat, la seguretat, l’arrelament al territori, la petjada mediambiental i la reducció d’excés energètic. Tenim la intenció de desenvolupar aquest projecte anualment per tal de consolidar-lo a mitjà termini.

Per qualsevol aclariment, per saber-ne més o per contactar amb el grup motor: lamosquitera@efectemosquit.cat