Hola. Com esteu? 

No cal que respongueu. Me la sua.

Benvinguts a la tardooor!!!!

Efecte Mosquit acaba de llançar el seu primer butlletí, el de la tardor del 2022. No sé si a algú li importa massa. Segur que sóc la primera que se l’ha llegit. Ho faig amb voluntat d’entendre com s’ho fa, aquesta gent d’Efecte Mosquit, per crear una empresa sense ànim de lucre i treballar sense cobrar mentre es gasten 650€ al mes en lloguer i 50€ per sopar quan les reunions s’allarguen. Bé, i per intentar rebentar tant romanticisme. Ni La Caixa és tan dolenta com sembla, ni Efecte Mosquit és tan bo com sembla, ni la política és tan desastrosa com sembla. Bé, excepte si atenem a la notícia que una ciutat governada per una immobiliària que porta el cognom de l’alcaldessa no pot donar resposta a les necessitats d’habitatge de joves i famílies de classe mitjana i baixa, eh, Marta Madrenas?

Per cert, un secret que tinc ganes de cridar a veus: Efecte Mosquit ha enviat a la merda a Triodos Bank i s’ha obert un Compte Negoci a La Caixa. Em peto. Jajajajajajajaja. De fet, aquesta gent és tan especial (en el sentit pejoratiu de la paraula) que en l’acta 2022/01 EC han escrit, i cito textualment: “…Un minut de silenci per la congruència, la coherència, la consciència, els valors, l’ètica i la moral d’Efecte Mosquit.” després de deixar constància de la intenció de canviar d’entitat bancària. No crec que tardin massa en demanar finançament a la Fundació La Caixa.

Merda. Acabo de veure que al principi us he donat la benvinguda dirigint-me a vosaltres en masculí genèric. Vaia cagada! 

És ironia, no patiu per mi, no sóc de les que deixen de parlar en masculí genèric perquè s’hagi posat de moda parlar en femení. Titlleu-me de masculinazi si voleu. Us equivocareu, com feu sempre que prejutgeu a algú. Mentrestant, segueixo sense trobar porno feminista a RedTube.

En qualsevol cas, sort que he hackejat el web d’Efecte Mosquit i tinc accés il·limitat al contingut del Diari de la Grinxola. Per tant, cordeu-vos el cinturó i ateneu-vos a les conseqüències de ser lectors d’aquest Diari, perquè tinc intencions d’analitzar el contingut de cada butlletí que emeti Efecte Mosquit, i ho faré amb tanta sinceritat i assertivitat que s’hi cagarà la iaia! Sense tabús, sense pèls a la llengua. Us podeu creure que pèls és un dels mots amb accent diacrític que no van canviar? Algú entén l’objectiu del canvi dels diacrítics? Acollonant. Si algú té resposta que m’escrigui a través de l’instagram efectemosquit.

Sí, Efecte Mosquit ha creat un instagram per argumentar per què no té instagram. Jajajajajajajajaja. Em pixo! D’on no n’hi ha no en raja. M’enteneu, oi? Sort que he arribat jo i m’he fet amb les contrasenyes de l’insta. Sóc la puta ama! Escriviu-me per privat 😉

Va, començo l’anàlisi del primer butlletí d’Efecte Mosquit. Han articulat el butlletí a través de fer-se 3 preguntes. Ja que ningú els ho pregunta ja s’ho fan ells solets. Som-hi amb l’anàlisi.

Què és el primer que han après?

La diferència entre aquest diari i el butlletí és que el segon l’escriuen per quedar bé.

Han après que l’Economia Social i Solidària és molt guai, però no dona de menjar, llavors, com a alternativa al capitalisme, nefasta! 

Han après que la joventut està acomodada. Ei, gent d’Efecte Mosquit, us heu parat a pensar que potser el que esteu fent no és el millor per la societat, bàsicament perquè hi ha una majoria que accepta estar com està? Si tot i així apliqueu esforços per convèncer d’un canvi pedagògic, quina diferència hi ha entre colonitzar i el que feu vosaltres?

Han après que l’educació s’ha prostituit en favor de la política. Ah, i que la política també està prostituida. 

I m’encanta que en aquest apartat mencionin la Xarxa Crisàlide, una mooooolt bona manera de dir: “Ei, aquí us presentem a totes les persones que ens han ajudat i gràcies a les quals Efecte Mosquit és el que és, la diferència entre totes elles i nosaltres és que nosaltres volem cobrar i elles ens fan feinetes puntuals per les quals no els donem ni les gràcies.”. Però al final no cobren ni ells. Jo crec que desgraven.

Què és el primer que han fet?

No us deixeu enganyar pel contingut del butlletí, el primer que han fet és constituir-se, i ja us resumeixo jo el per què han constituït Efecte Mosquit:

  1. Perquè no estan d’acord amb el sistema educatiu, però a la mínima que els falten diners s’apunten a llistes. Bé, això els passa a en Sisu i a l’Edi, a en Miqui li importa una merda l’educació. Aniria essent hora que aprenguessis a escriure Miqui. Però no n’aprenguis de l’Edi, que aquest tio ha tornat als jeroglífics. Si més no jo necessito un traductor per entendre el seu redactat. Per cert, jeroglífic és una de les poques paraules en català que s’escriu amb jota abans de vocal, apunta-te-la, Miqui.
  1. Perquè cobrar en negre no és una opció. No?
  1. Per ser transgressors. Per això:
  • No fan servir mai anglicismes, però lo primer que fan quan signen les escriptures notarials és fer-se un selfie amb el notari. Que Déu n’hi do les errades que va fotre aquell tio en les escriptures. Des de llavors la mare d’en Sisu els corregeix tots els textos. Aquests no volen treballar a l’escola perquè el seu rol s’adiu més amb el d’usuari. Valga’m Déu! I encara es fan fer samarretes del Projecte Mosquitera (després us en parlo) amb un error gramatical terrible! Se’m cauria la cara de vergonya.
  • Creen un procés participatiu per triar la imatge corporativa de l’empresa. Diuen que estan molt satisfets del resultat, però aquest procés el va abanderar en Jose d’Estudi Caramba, que va aportar la professionalitat i va treballar en el resultat final. Doncs molt content no n’estarà ell quan a dia d’avui encara no ha penjat aquest projecte dins del seu web. Jajajaja. Deu pensar: vaia merda que m’han fet fer aquests mosquits.
  • Diuen ser feministes i són 3 penis. Algú em pot explicar què collons és el feminisme? Ja sabeu, per parlar amb mi: MD.
  1. Han constituït l’empresa uns mesos abans de les municipals, esperant tenir l’atenció dels partits polítics i exposar-los així els seus projectes. I no s’han equivocat els cabrons! Encara que no tots els partits els han contactat i això els entristeix, eh, Vox Girona.
  1. Per ser lliures a l’hora de muntar efectemosquit, un web alternatiu treballat per Deccom que no deixa indiferent a ningú. No sé quants anys necessitaran per amortitzar el que els ha costat, i no perquè Deccom els hagi cobrat una bestialitat, sinó perquè els pavos aquests no paren de fer projectes gratis. Que teniu una empresa! Espavileu, cony! Ah, en referència al web, si algú sap introduir un gif al principi sense liar-la parda i sense cobrar, o sigui sense dignificar el talent, l’esforç, la dedicació i l’expertesa (ells en diuen contribuir a projectes socials i merdes similars), que els contacti.

Bé, de tot això no en parlen al butlletí, sinó que parlen de la Fira La Mosquitera, la fira que més indignifica les hores de qui hi treballa. Potser només se’n salven les artistes, que s’ha de dir que hi ha mooolt d’art, en aquest Projecte. Miqui, per la pròxima, recorda enviar el pressupost 4 anys abans de l’acte, a veure si així hi ha sort amb el tema subvencions. I no ens oblidem del treball publicitari que hi ha hagut al darrere d’aquest projecte. Imagineu-vos la següent conversa entre ells:

-No tenim diners.-

-Ja, però hem d’aconseguir arribar al públic objectiu.-

-Val, doncs què podem fer per arribar-hi sense diners.-

-Ja ho tinc!! Comprar centenars de gots personalitzats, de braçalets de La Mosquitera i de samarretes amb errors gramaticals.-

Aquí s’escau molt aquell títol: “Crónicas de una muerte anunciada.”. Si segueixen així, menys tard que d’hora arribarà el funeral dels mosquits. Això sí, res no desmereix la gran feina que ha fet la Berta amb la publicitat i la imatge corporativa del Projecte. Berta, no et facis més de rogar, Efecte Mosquit és casa teva, no ho dubtis (a no ser que vulguis viure amb diners).

En el butlletí també parlen d’InventCat. Això de responsabilitzar-se de projectes d’altres empreses no és immoral, il·lícit i poc ètic? Ah, que així s’interpreta la famosa intercooperació? Jajajajajajajaja. Es trenquen el cap per constituir una empresa i ser els seus propis jefes per acabar treballant per altres. Tooooooontooooooooos!! A veure, que el projecte en sí està molt bé, però desenvolupeu projectes propis, nois, que per això els heu treballat! Ah, no, que ningú us els compra… A veure si aprofiteu aquesta estabilitat que us aporta InventCat. I apreneu-ne d’UdiGitalEdu, que treuen finançament de sota les pedres, aquests, encara que sigui per gastar-lo en roll-ups

I què me’n dieu del despullador? Jajajajaja. A qui se li acudeix anomenar “El despullador” a una dinàmica? Conec psicòlegs, gent d’Efecte Mosquit. No en conec cap de bo, però crec que us faria el fet. Això sí, m’agrada molt que aquesta dinàmica serveixi per reflexionar sobre la figura de l’Amancio Ortega, o le coso o me pega. El despullador estava integrat en el Mercat d’Slowy, un mercat de moda de segona mà en el que la gent que mai compra roba de segona mà s’hi feia fotos. Vosaltres, els que esteu llegint aquest Diari, feu-vos un favor i analitzeu bé el que consumiu, feu consum responsable. Que no estic dient que aneu a comprar als supermercats Consum, eh, que sí, que són cooperativa, però de gestió cooperativa i valors cooperatius tenen el que jo tinc de modosita.

Per cert, en Sisu és el presi de l’empresa. A QUÈ ESPEREN LES AUTORITATS PER ACTUAR ABANS NO PASSI EL QUE ÉS OBVI QUE POT PASSAR TENINT EN SISU DE PRESIDENT D’UNA EMPRESA?!?!

Què és l’últim que han pensat?

Que no hi ha res millor que convidar a la gent a descobrir les meves liades. Que us va en contra, això de fer-me publicitat, nois! Però s’agraeix. És impressionant com canvia un missatge en funció d’una lletra, no ho heu pensat mai? S’agraeix. S’agradeix… 

Que fort!