Bon any nou a tothom!

Es presenta un 2024 molt esperançador pels mosquits. Bàsicament perquè després del 2023 només poden anar cap amunt. Quelcom contrari requeriria enterrar Efecte Mosquit ben aviat, i això no passarà. Això no passarà aquest 2024 perquè els mosquits s’han proposat arrancar el vol en direcció a l’èxit. Volar no és fàcil, però, oi, Berta? 

La primera notícia de la primera reunió del 2024 d’Efecte Mosquit és que la Berta es desvincula del projecte. Com a mínim tant com per no haver d’anar al darrere de la cooperativa dient “ei, estic treballant per la cooperativa de fa temps i no cobro una puta merda”. Potser la solució seria que Efecte Mosquit comprés un ordinador i el cedís a la Berta a canvi de tot el que ha arribat a fer. O potser no. Què n’opineu? Podeu enviar un missatge a berta@efectemosquit.cat per fer-li arribar la vostra opinió. 

Però que bonic que queda començar el primer butlletí del 2024 amb una fotografia romàntica de les fins ara 4 persones vinculades a Efecte Mosquit, malgrat tot. Una fotografia perfecta del que és la cooperativa a nivell societari. A la dreta de la imatge (la vostra esquerra) en Sisu. L’únic soci del Racc que queda a Comarques Gironines. El President (esperem que mai hagi de marxar a Brusel·les). La seva postura indica la seva relació amb la resta de mosquits: es deixa abraçar però ell no abraça. Mans a darrera i posat d’empresari. Després hi ha l’Edi. Ell ho abraça tot (i si pogués també s’ho menjaria). El seu bigoti ens mostra la seva voluntat d’aparentar tenir una edat que no té. Si algun dia us pregunteu si fa fred no us fixeu en ell. Les seves xancles són vistes per Girona i l’Empordà en temps de glaceres. Segueix la Berta. Finalment ha acceptat que aparegui aquesta foto al butlletí. Per si no us n’heu adonat: NO-PORTA-SERRELL! I per acabar en Miqui. Per poc que no queda fora del pla. És l’enveja de l’Edi pels rínxols que encara pot lluïr. No és casualitat que estigui al costat de la Berta, perquè té una relació auxberta. Sabreu qui ha patit nits a Can Pingu si us fixeu en qui duu roba d’abric allà on vagi. Tot plegat (la foto, dic) per informar que els mosquits ja són experts en justificacions.

A dia d’avui en Miqui i l’Edi ja han justificat Ateneus, han justificat la subvenció de la Diputació de Girona pel Projecte Mosquitera i estan justificant la de la Generalitat. En moments de trasbals i complicacions com són els períodes de justificació, Efecte Mosquit ha tingut la gran sort de comptar amb l’ajuda d’ASEM, una mà estesa de confiança i seguretat que ha evidenciat lo ineptes i incompetents que són els mosquits, que saben fer vídeos (Sisu, el teu nuu no genera esperança) però no saben prendre decisions importants.

Per cert, l’Edi i en Miqui van acudir a la II Mostra d’Emprenedoria Universitària el 4 d’octubre, una data marcada a foc en la memòria dels mosquits: un parlament de 50 minuts de polítics que vomiten paraules buides de continguts; l’exposició ensucrada i romàntica dels emprenedors de Freshly, que va mostrar com NO es viu un procés emprenedor i com es pot arribar a facturar 50 milions anuals sense posar ni un duro (que la mama s’hipotequés per tota la vida és irrellevant) explotant a 300 treballadores (una d’elles la germana d’una de les assistents) per poder dir, a cara descoberta, que són sostenibles i ètics. Efecte Mosquit no va néixer per introduir una perspectiva social en aquest món de merda? Què feu que no esteu ocupant aquests espais?!

L’últim que han fet és treballar entorn La Mosquitera (¿cómo no? És l’únic que fan a part de participar a l’Ateneu). Han fet les seves primeres sessions de cocreació. Ja veurem si serveixen perquè cada grup d’artistes presenti un projecte cocreat potent i competent, però com a mínim coneixen espais guais com Muntaia Studio, La Brava Cultural… També ens informen que l’Ajuntament de Salt ha contactat amb La Mosquitera perquè alguns dels artistes participin del Mercat de Nadal, però enlloc ens diuen que aquesta participació va ser freda i poc profitosa. Bé, potser m’he passat amb lo de poc profitosa, ja que els artistes no van aconseguir vendre per valor de més de 5€, però van passar moltes persones per allà! Tant de bo aquests els mosquits comencin a ser tan transparents com en Metro quan va anar a visitar-los a la primera sessió de cocreació.

Tampoc se’ls veu massa motivats per parlar sobre el tancament del 2023 i els aspirants al premi El Mosquit de l’Any:

  • En Fafa, per fer de correcaminos.
  • En Marc Agustí, per opinar que els coworkings són els nous tinders. 
  • La Núria, per enfadar-se perquè escric ACTGI o ACTTGG. Amb lo bé que es llegeix!
  • Tots els assistents a la penúltima assemblea general de l’Ateneu, per pagar en negre efectiu.
  • La Berta, per plorar durant 2 dies seguits després d’acomiadar-se definitivament del cau, i escapar-se-li el somriure al dir que això d’assistir a les reunions de coordinació d’EM no entra en els seus plans.
  • L’Edi, per comprar galetes Birba en honor a en Miqui.
  • En Miqui, per no tastar ni una galeta Birba!
  • En Sisu, per ser el presi.

Podeu fer les vostres votacions a través de bzzz@efectemosquit.cat o simplement escriure per demanar deixar de rebre la merda de butlletins que us envien els mosquits. 

Bon 2024 a tothom!