Benvinguts a la primavera! La sang se m’altera per voler ser sincera. Potser em trobàveu a faltar? No patiu! Estic de tornada per ser crítica amb tot allò que els mosquits fan. Suposo que si esteu llegint això és perquè us ha arribat el Butlletí de Primavera. Si no és així segur que no sabeu de què va això. En qualsevol cas no em posaré ara a contextualitzar res, per tant parleu amb algun mosquit si voleu entendre coses que jo procedeixo a rebentar el seu butlletí.

Què és l’últim que han après?

He de dir que estic molt gelosa de les obres d’art que alguns artistes de La Mosquitera han creat en honor a Efecte Mosquit. Quina passada! Els artistes que encara no heu fet cap ofrena per a aquest ritual poseu-vos les piles si no voleu deixar de competir per ocupar el lloc dels “preferits” dels papes. Us diran que rebre regals no és significatiu, però algú s’ho creu? Ara mateix els d’Efecte Mosquit estan desitjant que els artistes que els han regalat creacions pròpies triomfin amb el seu art per poder vendre les obres d’aquí a uns anys i rebre els diners suficients com per poder pagar-se 4 mitges jornades. Ah, no! Que ara ja no són 4, que en Miqui ara és treballador d’Idàira. I ara que ve al cas, algú em pot explicar què és Plataforma Educativa? Suposo que tothom n’ha sentit a parlar, no? Està a tot arreu! És Déu. Pot inundar el món com feia Déu? Potser amb les llàgrimes que provoca sí. Idàira en forma part. I Esquerra també. I en Miqui, que és un treballador d’Idàira. No ho sabíeu? No entenc com és que no expliquen aquestes coses al butlletí. 

En tot cas, amb el primer paràgraf del butlletí ens insinuen que ja estan preparant la segona edició de La Mosquitera. Magnífic! No? Aquesta vegada disposen de diners de la diputació i de la Generalitat. Tot apunta a que aquesta gent ho està fent bé. O no, perquè sembla ser que el projecte interessa a tothom menys a l’Ajuntament de Girona, que n’hauria de ser un promotor especial. Va, polítics, feu política, que el grup polític que accepti invertir en el projecte tindrà 4 vots més el mes que ve. 

Ep! Que Efecte Mosquit és referent territorial de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya! Algú em pot explicar per què collons una entitat que encara no controla els seus esfínters és referent de res?! Doncs sí, Efecte Mosquit ha acceptat ser-ho. I què implica? No en tenen ni la més remota idea. I què en treuen? Promoció i visibilitat. Jajajajajajajaja. Acollonant! Treballar a canvi de res? Això no és lo contrari a lo que pretén l’Economia Social i Solidària? Va, Federació, atreviu-vos a deixar de ser tan roïns i, com a mínim, permeteu que les referents territorials no hagin de pagar la quota mensual. Com a mínim!

Per cert, també han entrat a l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines com a cooperativa promotora. Us imagineu a en Sisu fent firmar papers justificatius de l’Ateneu a usuaris de l’Estació? Jajajajajajajajajajaja. Sisu, no te la juguis! I recorda tancar la teva sessió d’Slack. Ves en compte. Tan en compte com van els comptagotes. 

Què és l’últim que han fet?

Ja us ho dic jo (que sembla que això no els interessa explicar-ho al butlletí). L’últim que han fet és treballar durant el 8M. Heu vist que facin alguna acció en favor de la jornada? Oi que no? Resulta que mentre a la Facultat no hi havia ningú, perquè tothom comprenia el valor de fer vaga el 8M, els 3 penis d’Efecte Mosquit van anar a treballar-hi. Ole els seus testicles!

Què passa, que només el 8M es diu que cada dia és el dia de la dona? Puta hipocresia! I on queden els homes en aquesta lluita? Només les dones tenen dret a fer vaga el 8M o és una causa compartida? Els aliats poden fer vaga o això seria simptomàtic d’entendre que el món segueix funcionant si només s’aturen les dones?

Suposo que és perquè treballen el 8M que Efecte Mosquit està pujant com l’espuma i cada vegada tenen més feina. La veritat és que està causant furor i la gent n’està molt contenta, amb la cooperativa. Sobretot les famílies d’en Sisu i en Miqui després de conèixer que han iniciat un projecte d’habitatge compartit a través de la Plataforma Pupa amb altres joves. Espavileu nois, que ja fa temps que teniu l’edat per emancipar-vos!

També l’Ajuntament de Girona està content amb Efecte Mosquit. Des de Girona Emprèn els han proposat que una experiència d’Efecte Mosquit sigui el premi d’un concurs d’emprenedoria. Llàstima que Efecte Mosquit estigui en contra dels concursos. Però els han dit que aquest concurs és COOmpetitiu i de seguida han dit: som-hi doncs!

En el butlletí parlen de vàries coses que han fet, la gran majoria de les quals no importen al 99% de qui llegeix el butlletí. Per exemple, sabeu què és la Xarxa Crisàlide? És molt probable que no. Don uorri mai frens. Ni la gent que forma part d’aquesta xarxa sap què cony hi fan. Això sí, quina passada el vídeo que en Jose d’Estudi Caramba va dissenyar pels mosquits amb el que tanquen els vídeo-tutorials d’InventCat. Algun dia es farà tan famós com la N de Netflix. Sabeu quina dic, no? La que fa tu-tún.

Què és l’últim que han pensat?

De veritat creieu que uns ineptes (contextualitzo que parlo de l’Edi i en Sisu) que fan un projecte internacional amb joves italians, francesos, suecs i alemanys i trien l’anglès com a llengua compartida i no l’esperanto poden acabar amb mi i les meves entrades al Diari de la Grinxola? Us recomano, per la pròxima experiència internacional, que us estudieu un llenguatge de signes internacional. Almenys les trobades de conflicte idiomàtic serien molt més agradables per les vostres orelles. Potser fins i tot seria millor que tothom aprengués l’argot Miqui: “Ièpali! Què disën? Sómili, sómili!!”.

I espereu que n’hi ha més (de depravació, dic). Això no havia trascendit encara, però crec que és rellevant saber que la Berta va crear un logo de l’Anti-Mosquitera de Defecte Mosquit. Resulta que aquest logo el va fer a les tantes de la matinada mentre estaven tots els socis amb en Marc Agustí a casa seva, fent una sessió de creativitat per tractar el futur de La Mosquitera. Gràcies Marc per fer possible que tant Efecte Mosquit com La Mosquitera tinguin els seus primers haters. I gràcies per aconseguir que siguin els propis socis creadors del projecte. Em pixo.