Catalunya triomfant, tornarà a ser rica i plena. Endarrera aquesta gent tan ufana i tan superba. Benvinguts al despropòsit. Benvinguts a la primavera!

Mentre l’Economia Social s’ensorra entre visions negatives, manca d’esperança, falta de resiliència i perspectives realistes, Efecte Mosquit es mostra impassiu davant d’aquest daltabaix i pren la boja decisió d’apostar per llogar un local al centre de Girona. Espectacular! Espectacular l’hòstia que es fotran! Sisu, et recomano que facis valer més la teva veu, ignorada per una majoria (en Miqui i l’Edi) que llegeix això com una oportunitat. Però la visió sesgada per una falsa esperança d’estabilitat els impedeix actuar amb la lògica que només tu treballes. Sisu, el futur d’Efecte Mosquit depèn de tu. És hora d’usar EL PODER PRESIDENCIALISTA!

Quina manera més sutil de dir a través del butlletí de primavera que estan treballant en quedar-se amb un espai. Hem d’aprendre a llegir entre línies per descobrir tots els missatges amagats que ens envien aquests mosquits. Un gran missatge amagat, per exemple, és que l’abreviació d’Efecte Mosquit (EM) és gràficament clavada al dia internacional pel dret de les dones (8M). És una senyal! Una senyal contrària a tota pràctica duta a terme per aquesta entitat, ja que la única noia de l’equip s’ha desmarcat de la cooperativa per destinar esforços només al projecte de La Mosquitera. Així que EM s’ha convertit en un equip de tres penis. En qualsevol cas jo no sóc ningú per criticar aquests comportaments. Sóc dona, sóc feminista, i sóc contrària al 8M: una campanya de greenwashing durant la qual es manifesta obertament que cada dia és 8M, però això només es diu el 8M. Hipocresia.

En tot cas, la decisió de la Berta d’allunyar-se dels mosquits té a veure amb la seva nova realitat: s’ha fet famosa! O com a mínim ha establert la condició social necessària com perquè l’Optimot li posi un like al twitter, o a l’x, o a com collons es digui la xarxa social aquesta. A qui no ha deixat la Berta és a en Miqui, que comença la primavera gaudint de Portugal mentre es salta una assemblea de l’Ateneu. Miqui, quan tornaràs la carpa a Ripoll?! Espero que ho facis abans que en Quim es jubili.

Avui no vull centrar-me tant en el butlletí dels mosquits (tampoc és que digui gaire res de nou), sinó en visibilitzar tot allò que no recullen en el butlletí. I és que molta Economia Social, transparència i accessibilitat a la informació, però si jo no parlo ningú s’assabenta que Idaira està començant a elaborar projectes culturals, i això és magnífic! Bé, ara no recordo si era Idaira, Social Project, Ocell de Foc o ERC, però s’estan animant a actuar culturalment i això és positivíssim! 

Els mosquits van rebre la recomanació de fer les trobades amb determinats polítics amb una birra a la mà i en espais informals en els que no quedés res per escrit. Hauríeu de veure les seves cares quan rebien tal recomanació. Però com bons agents de l’Economia Social ho han fet, i a que no sabeu què? No ha servit de res. Sort tenen els mosquits que el portal Alumni segueix oferint descomptes pels seus serveis per exestudiants de la UdG. No sé si ha aportat més clients Alumni amb aquesta acció o l’article a la revista del racc.

Del que sí que parlen en el butlletí és de La Mosquitera, i no m’estranya, perquè és l’únic projecte que fan. Però no mencionen coses tan importants com que són padrins del Festival Z (no entenc res, però felicitats, mosquits); o que la Fundació Valvi els va dir explícitament que no els interessa el projecte de La Mosquitera; o que després de fer una visita a la Generalitat per buscar finançament, el càrrec polític diu que no volen sobrerepresentar espais. Jajajajajajaja. Pronostico una hòstia espectacular.

Quin despropòsit d’inici primaveral! Per cert, la primavera comença amb l’equinocci, amb un canvi de meteorologia, amb la vegetació florida, o amb què? Jo crec que la primavera comença amb un bon cop de falç.

Pd. No confondre món idíl·lic per món etílic com va fer la presidenta d’una cooperativa en una conferència, que ens convida a entendre que per ser cooperativistes ens hem de donar a l’alcohol. Jo prefereixo recomanar donar una volta al petxakutxa.